Vikingene har en mer betydelig innflytelse på moderniteten enn vi er klar over.
Det er interessant hvordan sjøfolk fra 800-1100-tallet fortsatt er avgjørende i det 21.
Den epoken hadde en direkte innvirkning på dannelsen av Europa, spesielt på området for handel og dannelsen av land. Du må forstå deres bidrag for å forstå historien i sin helhet.
Men det er ikke bare historie man trenger kunnskap om, men også litteratur. Flere temaer om vikingene og sannsynligvis også essays vil bli diskutert i løpet av studentlivet.
La oss se på hvordan du kan lære litteratur gjennom sagaer og hva du skal være forberedt på.
Her er et utdrag fra vikinglitteratur, klikk her for å se det .
Sagaer
La oss starte med den mest kjente du sikkert har hørt om.
Disse historiene kombinerer familiemessige, heroiske og politiske aspekter, men de er enkle.
Til tross for det alvorlige temaet er sagaene skrevet på en tilgjengelig og grei måte.
De ble overført muntlig, men skalder (leiesoldatskribenter) satte dem ned på papir. Hendelsene er kanskje noe unøyaktige, men de formidler likevel vikinglivets tradisjoner og hverdagslige detaljer.
Så hendelsene og karakterene er faktiske, men supplert med kunstneriske innretninger. Du kan studere sagaer som en del av skjønnlitteratur.
Hvis spesialiteten er knyttet til skandinavisk mytologi, er det et must.
Slike historier er definitivt verdt å lese, men hvis du ønsker å utforske emnet mer i dybden og fortsatt venter på å være klar til å skrive et essay, bruk de riktige plattformene.
Eddas
Sagaene handler om ekte mennesker-familier, helter og makthavere, mens Eddaene handler om gudene. Hvem ville ikke vært interessert i vikingmytologi?
Spesielt når de har et så sammenhengende system og en detaljert beskrivelse av hver skapning.
Interessant nok kan Eddaene være både i form av poesi og prosa. Et godt eksempel er den poetiske Edda fra Codex Regius-manuskriptet.
Eller Prosa-Edda av Snorri Sturluson. Begge verkene gir et fullstendig bilde av vikingtroen.
Runeinnskrifter
Her er en bok som avslører hemmeligheten bak runene. Klikk her for å oppdage det.
Dette er selvfølgelig ufullstendige arbeider, men de forteller enda mer. Skandinaviske folk, inkludert vikingene, brukte dette skriftsystemet i middelalderen.
Analysen avslører temaene krig, reiser, stammesaker, magi og mytologi. I tillegg registrerte vikingene historiske hendelser; vi kjenner mesteparten av informasjonen fra runer.
I tillegg gjenspeiler runeinnskrifter de språklige trekkene til det gammelnorske språket, som hjelper til med å studere lingvistikk og språklige forbindelser mellom de skandinaviske folkene.
Det mest spennende med dem er at vi ikke ser dataene til forfattere, men folk som ganske enkelt beskriver hverdagen deres, bekymringer, følelser osv.
Disse korte referansene er bevart i sin opprinnelige form; den litterære eliten gjorde ingen justeringer.
Forskning i vikinglitteratur
Det første trinnet er selvfølgelig å gjøre deg kjent med arbeidet. Det kan være nok å analysere og gjøre en god vurdering.
Men for dyptgående forskning og for eksempel en semesteroppgave, trenger du mer.
Her er noen verdifulle kilder:
- Akademiske tidsskrifter. Mange er viet til middelalderlitteratur og historie, og publiserer artikler om vikingene og deres litteratur.
Noen av de mest populære inkluderer Journal of English and Germanic Philology, Scandinavian Studies, The Medieval Review og Saga-Book of the Viking Society.
De inneholder ofte analyser av sagaene og artikler om vikingene og deres kultur, og det er et must for studenter.
- Akademiske bøker. Tenk på verkene til Jan Christensen, Michael Klein og Jun Hildebrandt. Du finner dem kanskje på universitetsbiblioteket, men oftere i nettbokhandler.
- Internett-ressurser. Mange nettsteder er dedikert til dette emnet, og du vil definitivt finne informasjonen du trenger her. Prøv Viking Society for Northern Research, The Viking Answer Lady og The Medieval Text Collection.
Men i utgangspunktet er det nok å skrive et søk i søkefeltet og søke litt.
- Arkiver og museer. Det er kanskje den mest spennende kilden for de mest nysgjerrige. Noen museer og biblioteker, spesielt i Sverige, Norge og Danmark, har en betydelig samling av vikinggjenstander og dokumenter.
De har ofte nettsamlinger som er fritt tilgjengelig. For studenter i historie og litteratur er det den beste muligheten til å lære mer om kulturen.
- Professorenes råd. Professorer vil fortelle deg det beste om livet til vikingene og deres innflytelse på litteraturen.
Ikke nøl med å spørre; de vil være fornøyd med din interesse. Benytt deg av enhver mulighet i studieårene dine.
Når du skriver semesteroppgaver, vil du ha en veileder som kan emnet bedre enn noen andre.
Så, ja, det vil gjøre læringen mer effektiv. Og mye morsommere.
Vikingene er fascinerende i sin innflytelse og tilfører mye til pensum - det viktigste er ønsket om å lære.